Ajankohtaista

Tärkeää tietoa asuntojen lämmönjakelusta

Syksy on lämpötilojen osalta haasteellista aikaa ja saamme huoneistojen lämpötiloista paljon yhteydenottoja! 

Taloyhtiöissä automaatio hoitaa patteriverkostojen lämmitystä, ja siihen vaikuttaa ulkolämpötila. Puhutaan säätökäyrästä, jossa ulkolämpötilan perusteella säädetään käyrää niin että tietyssä ulkolämpötilalla patteriverkostossa virtaa tietyn lämpötilan vesi, joka sitten lämmittää huoneistoa. Syksyllä kosteus tekee tepposet, ja vaikka huoneiston lämpötila on hyvä, niin se saattaa tuntua kylmältä. 

Haluamme muistuttaa, ettei pattereita saa yrittää itse ilmata, sillä pahimmillaan näin voi aiheutua vesivahinko tai ongelmia koko kiinteistön lämmönjakeluun. Patterin toimintaa voi testata kääntämällä termostaatit täysille niin, että säätönuppi on varmasti käännetty ääriasentoon. 

Tarkkaile huoneen lämpötilaa, sen tulee olla 19-22 astetta. Jos huoneen lämpötila on 21 astetta tai yli alkaa termostaatti jarruttamaan veden virtausta patterissa. Tämän takia patteri saattaa tuntua viileältä. Huonelämpötila tulee mitata huoneen keskiosassa. Mikäli huoneistossa on alle 19 astetta eikä patteri lämmitä termostaatin testauksesta huolimatta, älä epäröi ottaa yhteyttä huoltoon! Me tulemme apuun!

Tarvittaessa pääset tekemään huoltopyynnön vaihteen ollessa auki arkisin 9-15 numerosta 09-511 041. Muina aikoina huoltokohteiden päivystysnumero on 0400 600 020.