Ajankohtaista

Ajankohtaista jätehuollosta ja kierrätyksestä

Sortti-asemien laajemmat aukiolot kevätkaudella

Kevätsiivousten ja -talkoiden aika lähenee ja taloyhtiöissä ja kotitalouksissa saattaa syntyä tavallista enemmän jätettä. Suuremmista jätemääristä pääsee helposti eroon Sortti-asemilla, joille voi viedä melkein kaikkia jätelajeja. Osasta jätteitä peritään maksu, jonka suuruuden voit tarkistaa HSY:n Sortti-sivuilta, josta löydät myös asemien sijainnit, kartat ja toimintaohjeet.

Keväällä Sortti-asemat ovat auki normaalin arkiaukiolon (7–21) lisäksi myös lauantaina 21.4., 28.4. ja 19.5. klo 9–16. Sortti-asemat sijaitsevat Kivikossa, Konalassa, Ämmässuolla, Jorvaksessa ja Ruskeasannassa.

Jos siivotessa löytyy sellaisenaan uudelleen käyttöön kelpaavia tavaroita, ne voi viedä esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen toimipisteisiin. Katso lisätietoja kierratyskeskus.fi

HSY:n keräysauto kevätkierroksella

HSY:n keräysauto starttaa taas kevätkierrokselleen 3.4.2018 alkaen. Kierrätysautoon voi tuoda maksutta erilaisia hankalia jätteitä, joita omassa taloyhtiössä tai läheisessä aluekeräyspisteessä ei kerätä, kuten:

  • vaarallista jätettä (ongelmajätettä), kuten energiansäästölamppuja, maaleja, liuottimia, öljyjä ja muita kemikaaleja, akkuja ja lääkkeitä
  • sähkö- ja elektroniikkaromua, kuten yksittäisiä jääkaappeja, pakastimia, televisioita, kahvinkeittimiä, tietokoneita, sähkövatkaimia jne.
  • metalliromua, kuten polkupyöriä, puulämmitteisiä kiukaita, lämminvesivaraajia, metalliastioita ja purkkeja

Luovutathan jätteen vain HSY:n henkilökunnalle auton ollessa keräyspaikalla. Suuret määrät isoa jätettä on vietävä yrityksille tarkoitettuun vastaanottopisteeseen. Tietokoneiden kohdalla ei voida taata tietoturvaa. Hätäraketteja ja muita räjähdysaineita ei voida vastaanottaa, vaan ne on toimitettava poliisin osoittamaan paikkaan.

Lisätietoja ja tarkemmat aikataulut osoitteessa hsy.fi/keraysautot.