Ajankohtaista

Avoimet ovet Tapiolan Lämmössä 26.8.2017

Tapiolan Lämpö osallistui Espoo-päivän viettoon avoimilla ovilla 26.8.2017. Sisäpihallamme oli monenlaista toimintaa ja ihmeteltävää kaikenikäisille: tulta, vettä, moottorin pärinää ja tietysti makkaraa ja kakkua.

Suosituimmaksi osoittautui jälleen kerran vanha kunnon lakaisukone, jonka kyydissä pääsi ajelemaan pienen kierroksen. Myös tehtävärastilla riitti hulinaa, kun lapset saivat tietää tai arvailla mitä kuvat erilaisista Tapiolan Lämmön toimintaan liittyvistä asioista ja esineistä oikein esittävät. Palkinnoksi hyvistä arvauksista sai huomioliivejä, pipoja, tarroja ja karkkia. Samalla aikuiset saivat tietoa Tapiolan Lämmön palveluista isännöinnistä kiinteistöhuoltoon eri liiketoimintayksiköiden edustajilta.

Tulityöt pysyivät tällä kertaa hallinnassa Kylmälän VPK:n alkusammutusharjoituksissa. Hallittu tulipalo leimautettiin kerta toisensa jälkeen liekkeihin ja uskaliaat pääsivät ohjatusti kokeilemaan sen sammuttamista harjoitussammuttimella. Vähemmän uskaliaatkin saivat tutustua paloauton lukuisiin lokeroihin, kiivetä paloauton kyytiin ja kuulla neuvoja paloturvallisuudesta.

Pihan toisella laidalla läträttiin vedellä. Vähän tavallista tiskikonetta isompi, suunnilleen auton kokoinen, pesukone putsasi isoja jäteastioita. Tosin nykyaikaisten pesulaitteiden kohdalla ei enää voida puhua läträämisestä, koska vesi kierrätetään ja maahan päätyy vain pieniä roiskeita. Uusi keltainen muovipakkausjätteelle tarkoitettu keräysastia olikin päivän jälkeen takuulla puhdas joka nurkkaa myöten. Tehopesu ihmistä isommalla harjalla oli aika jännää katsottavaa aikuisestakin.

Joillain pienimmillä vierailla oli vähän vaikeuksia pysähtyä kaikelta kiinnostavalta tohinalta, mutta tankkauspisteen makkara ja pillimehu auttoivat. Jälkiruuaksi maistui mansikkakakku ja kahvi. Evästauon jälkeen kannatti vilkaista vielä Willeä. Kokoonsa nähden vahvaan ja ketterään pikkutraktorin näköiseen ajoneuvoon saa jos jonkinlaista kauhaa, harjaa, imuria ja pesuria, joten se todellakin on aikamoinen monitoimikone.

Sisätiloihinkin pääsi piipahtamaan verstaalla, jossa puuseppämme esitteli mitä kaikkea ja millaisilla välineillä kiinteistökorjaajat tekevät. Korjausyksikkömme rakentaa vaikkapa saunaan uudet lauteet ja uusii silikonisaumaukset tai sovittelee remontissa uudet ikkunat paikoilleen. Kiinteistökorjaajien näppärät näpit saavat repsottavat paikat toimiviksi ja siisteiksi kellarista lipputangon nuppiin.

Tämän vuoden avoimiin oviin osallistui yli 500 kävijää, vaikka muiden Espoo-päivän tapahtumien runsas määrä ja iltapäivän puolivälissä alkanut sade vähän verottivatkin kävijämäärää viime vuoteen verrattuna. Kiitämme kaikkia kävijöitä ja toivotamme teidät tervetulleeksi jälleen ensi vuonna!